Genel

Alışverişte üçüncü boyut

Yazan: [email protected]

Övgü Akgürgen Birkaç web sitesi alışverişi üç boyutlu platforma taşıyarak, tüketiciyi farklı bir şekilde alışverişe çekmeyi deniyor. Üstelik raflardaki ürünler tek tek incelenebiliyor. Oturduğu yerden alışveriş merkezi dolaşmak isteyenler böyle buyursun… Ürünler raflardan tek tek incelenebiliyorBu sanal tur sırasında arzu ederseniz vitrinlerden kıyafet seçebiliyorsunuz, isterseniz raflardaki ürünlere yakından bakabiliyorsunuz. Ödeme konusunda normal bir alışveriş sitesinden […]

Övgü Akgürgen

Birkaç web sitesi alışverişi üç boyutlu platforma taşıyarak, tüketiciyi farklı bir şekilde alışverişe çekmeyi deniyor. Üstelik raflardaki ürünler tek tek incelenebiliyor. Oturduğu yerden alışveriş merkezi dolaşmak isteyenler böyle buyursun…

Ürünler raflardan tek tek incelenebiliyor
Bu sanal tur sırasında arzu ederseniz vitrinlerden kıyafet seçebiliyorsunuz, isterseniz raflardaki ürünlere yakından bakabiliyorsunuz. Ödeme konusunda normal bir alışveriş sitesinden pek de farklı olmayan bu sanal alışveriş merkezlerinde kredi kartı ile peşin ya da taksitle alışveriş yapabiliyorsunuz. Ayrıca seçtiğiniz ürünleri dükkân içerisinde sepete atarak alışverişinize devam edebiliyorsunuz.

Ünlü markalar henüz yok

Üç boyutlu alışveriş merkezleri sayesinde artık sıraya girmiyorsunuz, otopark derdini düşünmüyorsunuz. Çünkü kişiye özel alışveriş keyfi sunan siteler ziyaretçilerini rahat bir gezintiye davet ediyor. Kinset ve The Mall Plus isimli web siteleri internetten alışverişi farklı bir boyuta taşıyor. İçerisinde onlarca dükkân bulunan bu alışveriş merkezleri henüz ünlü markalar tarafından keşfedilmemiş olacak ki, daha çok isimsiz dükkânlar mevcut. Satılan ürünler ise piyasaya göre gayet ucuz.

Üç boyutlu alışveriş merkezlerinin açılmasının en önemli sebebi alışveriş sitelerinin karmaşasıymış

The Mall adlı üç boyutlu alışveriş merkezinin sahibi Ishmae Bahadur, bu sistemi alışveriş için kurulan web sitelerinin tüketici için çok karmaşık olması yüzünden seçtiklerini söylüyor. Görsel simülasyona dayalı alışveriş merkezleri ile insanların daha kolay alışveriş yapabileceğini iddia eden Bahadur, ayrıca en favori dükkânların burada toplanacağını da iddia ediyor.

Üç boyutlu alışveriş merkezlerinin eksikleri

Size özel bu alışveriş merkezinde her ne kadar her istediğinizi bulabiliyor olsanız da sitelerin grafikler açısından çok yeterli olduğunu söylemek mümkün değil. Dükkânları gezerken geçişlerde birçok grafik hatası dikkat çekiyor. İnternetin hızıyla da alakalı olarak bazı dükkânlar içerisinde bulundurduğu ürün sayısı ile bağlantılı olarak yavaş yüklenebiliyor.

Yorum yazın