Sağlık Yaşam

Adrese teslim yemek hizmeti yayılıyor

Yazan: Özge Özbay

Tüketiciler sadece diyet amaçlı değil özel bir tedavi veya sağlık problemi nedeniyle ya da sadece zaman tasarrufu için adrese teslim yemek hizmetini tercih ediyor.

Bir zamanlar yalnızca işyerlerinin aldığı veya çok özel beslenme gerektiren durumlarda kullanılan  adrese teslim yemek hizmeti değişik ihtiyaçlar nedeniyle giderek daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor. Diyabet, kanser, obezite, anoreksiya vb. rahatsızlıkları olanlar veya sporcu beslenmesi ve kas kütlesi desteklemek için, yoğun çalışanlar zaman tasarrufu yapmak için veya detoks ve arınma için destek almak isteyenlerin tercihi artık adrese teslim yemekler.

Adrese yemek  hizmeti veren diyetisyen Cansu Uygur bu hizmeti almak isteyenlerle özellikle yüz yüze görüşmek istediğini ve menülerin o doğrultuda belirlendiğini söylüyor. Protein-karbonhidrat – yağ + vitamin – mineral dengesi gözetilirken kişinin ihtiyaçları doğrultusunda detaylandırılıyor. Menüleri haftalık planlanıyor olmasına rağmen tüm malzemeleri gıda tazeliği için günlük alınıyor. Hal’de istedikleri kalitede mevsimlik sebze bulabiliyorlarsa menüler günlük olarak da değişebiliyor, bu nedenle tüketiciler paketlerini teslim aldıklarında öğreniyorlar menü detayını.

Özel mutfak olmalı

Steril yemek üretim sertifikası olan sanayi tipi mutfakta pişen yemekler günlük olarak adrese teslim ediliyor.  Yemeklerin belli bir derecede soğutulması için soğuk oda kurulabilecek bir alana ihtiyaç oluyor. Mutfağın müstakil bacası olması çok önemli bu yüzden özel mutfak oluşturulması gerekiyor. Talep oldukça fazla, Günde ortalama 40 kişiye 6 öğün yemek pişiriliyor.

Slim Fit programıyla 86 kilodan 64 kiloya düşen 36 yaşındaki Serra B. her sabah aynı saatte paketinin kargoyla evine geldiğini ve gün içerisinde sadece o besinleri tükettiğini söylüyor. Hem pratik hem çok lezzetli olduğunu savunan Serra arkadaşlarına tavsiye ettiğini de belirtiyor.

Farklı beslenme planları

SlimFit Kas kütlesini sabit tutarken maksimum yağ yakımı ile sağlıkla kilo kaybedebileceğiniz bir beslenme planı. 6 öğün içerir. Örnek Menü Kahvaltı: Tam Buğday Unlu Pancake, Doğal Bal, Taze Kırmızı Meyveler Ara Öğün 1: Tarçınlı Portakal ve Greyfurt Salatası Öğle Yemeği: Somon Köfte, Fırınlanmış Pancar ve Baharatlı Patates Dilimleri, Roka Salatası Ara Öğün 2: Kakaolu Pizza Akşam Yemeği: Avokadolu ve Karabuğdaylı Gökkuşağı Salatası, Zeytinyağı ve Limon Sos, Mayasız Çavdar Ekmeği Ara Öğün 3: Zerdeçal ve Limonlu Yoğurt

Muscle Yağ kaybı sağlamanın yanında spor yapan bireylerin kas kütlesini de artırmaya yönelik hedef konulan bir beslenme planı. 6 öğün içerir. Örnek Menü Kahvaltı: Hurmalı Kefir Shake,Tam Tahıllı Ekmeğe Hindi Füme Sandwich Ara Öğün 1: Karışık Çiğ Kuruyemiş Öğle Yemeği: Bonfileli Wrap, Ev Yapımı Doğal Ayran, Yeşil Salata Ara Öğün 2: Keten Tohumlu Meyve Tabağı Akşam Yemeği: Barbunya Pilaki, Biberiyeli Yoğurt, Fırınlanmış Sebzeler, Tam Tahıllı Ekmek Ara 3: Yaban Mersini ve Çiğ Ceviz Çorbası, Kinoalı Ispanak

 

Yorum yazın