Gündem

28 Şubat Bilgi’de tartışılacak

Yazan: HaberVs

Türkiye’de askeri darbeler konulu sempozyum dizisi, tarihe “post-modern darbe” olarak geçen 28 Şubat’la devam ediyor. Darbenin, darbe öncesi ve sonrası yaşanan olayların tartışılacağı “28 Şubat Post-Modern Darbesi” başlıklı sempozyum 7 Mart 2011 Pazartesi günü Santralistanbul’da gerçekleştirilecek. Bilgi Üniversitesi Tarih Araştırmaları Kulübü tarafından düzenlen etkinliğe İstanbul Şehir Üniversitesi’nden Ümit Cizre, Kadir Has Üniversitesi’nden Hasan Bülent Kahraman, […]

Türkiye’de askeri darbeler konulu sempozyum dizisi, tarihe “post-modern darbe” olarak geçen 28 Şubat’la devam ediyor. Darbenin, darbe öncesi ve sonrası yaşanan olayların tartışılacağı “28 Şubat Post-Modern Darbesi” başlıklı sempozyum 7 Mart 2011 Pazartesi günü Santralistanbul’da gerçekleştirilecek.

Bilgi Üniversitesi Tarih Araştırmaları Kulübü tarafından düzenlen etkinliğe İstanbul Şehir Üniversitesi’nden Ümit Cizre, Kadir Has Üniversitesi’nden Hasan Bülent Kahraman, İstanbuy Bilgi Üniversitesi’nden Arus Yumul ve Erol Katırcıoğlu ile Yeni Şafak gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu ve AKDER (Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği) Genel Sekreteri Neslihan Akbulut Arıkan konuşmacı olarak katılıyor.

Konuşmacılar ve Konuları:
I. Oturum:
Prof. Dr. Ümit Cizre (İstanbul Şehir Üniversitesi) / “28 Şubat ve Asker”
Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman (Kadir Has Üniversitesi) / “Post-Modern Darbe 28 Şubat ve Bir Darbeden Ötekine: Değişenler ve Değişmeyenler”
Prof. Dr. Arus Yumul (İstanbul Bilgi Üniversitesi) / “28 Şubat ve Sonrasında Toplumda Kadın”

II. Oturum:
Dr. Ali Bayramoğlu (Yeni Şafak Gazetesi Yazarı) / “28 Şubat ve Medya, 28 Şubat’ın Siyasi Sistem Üzerindeki Kalıcı Sonuçları”
Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu(İstanbul Bilgi Üniversitesi) / “28 Şubat’ta Üniversiteler”
Neslihan Akbulut Arıkan (AKDER Genel Sekreteri) / – “28 Şubat’ta Öğrenci Olmak”

Yorum yazın