Medya

'Sahipsiz-patronsuz' Express'i sahiplenme vakti!

Yazan: Mehmet Yeşilmen

Geridönüşüme gönderilmesi söz konusu olan Express, Bir+Bir ve Roll dergilerinin eski sayılarını sembolik bir katkıyla edinmek mümkün.

Geri dönüşüme gönderilmesi söz konusu olan Express, Bir+Bir ve Roll dergilerinin eski sayılarını sembolik bir katkıyla, sayı başına 50 kuruşa sahiplenmek mümkün. Dergiler, İstanbul Maslak'taki Atatürk Oto Sanayi  İkinci Kısım 27. Sokak'ta satılıyor.

Express yazarlarından Ender Ergün, “Dergileri Gezi eylemleri sırasında dağıtmak istedik ama ortam pek müsait olmadı, olaylar yüzünden fırsat bulamadık” diyor. “Bu dergileri birileri okusun, ulaşsın diye dağıtıyoruz” diyen kampanya sorumlusu Saner Şen de, sayı başına 50 kuruşun sembolik bir fiyat olduğunu söylüyor: 

Fotoğraf: Alp Öztürk

Fotoğraf: Alp Öztürk

İnsanların parası olmasa da dergileri alabilir. Kampanya para kazanmak için değil, dergilerin okuyucuyla buluşabilmesi için yapılıyor.” Kampanya sonunda mevcut dergilerin bir kısmı sahaflara satılacak. Satılmayanların ise cezaevlerinde bulunan insanlara gönderileceğini söyleyen Şen kampanyanın önemini “Geriye kalan bütün dergiler, istemesek de geridönüşüme verilecek” sözleriyle belirtiyor.

29 Ocak 94'te, “Sahibinin sesi değil, kendi sesi” sloganıyla yayınlanmaya başlayan haftalık Express dergisi, Türkiye’de bağımsız yayıncılığın en önemli ve renkli seslerinden bir oldu. 1997’de ekonomik nedenlerle kapanan dergi Ağustos 2001’de Post Express adıyla aylık olarak tekrar yayınlandı. Temmuz 2004’te özgün ismine geri döndü. Express, halen iki ayda bir yayınlanıyor.

Dergi içinde bir bölümken Kasım 1996’da ayrı bir dergi olarak yayınlanmaya başlayan müzik dergisi Roll, Kasım 2009’da 144. sayısıyla  yayın hayatına son verdi. Mart 2010’da yayınlanmaya başlanan Bir + Bir dergisi de yine Express yazarlarının imzasını taşıyor.    

Yaklaşık bir hafta önce başlayan kampanya 29 Aralık’a kadar devam edecek.

“Kargo ile gönderim şu an mümkün değil”

Haber yayına girdikten sonra HaberVs'ye açıklama gönderen Saner Şen, yoğun talep nedeniyle ve dergilerin sayı sayı tasnifi yapılmadığı için kargo ile gönderim yapılmasının şu an için mümkün olmadığını söylüyor. Kampanyadan faydalanmak isteyenlerin Atatürk Oto Sanayi  2. Kısım 27. No 1109 adresine bizzat gitmesi gerekiyor. Express'in bu adresteki deposu cumartesi-pazar 10.30-17.30 saatleri arasında kampanya için açık.

7 Yorum

  • merhaba
    ben istanbul dışındayım
    göndermeniz mümkün mü acaba
    1+1 dergisini şu olduğum yere 7 ay önce geldiğimde sormuştum maalesef gelmediğini söylediler merkez bölgedende gönderemediler
    eğer bana ulaştırma şansınız olursa ne çok mutlu olurum
    tlf num:505 810 25 59
    adresim:Toplum Sağlığı Merkezi / BODRUM

  • Merhaba dergilerin sıkı takipcisiyim. Ancak tam takim ROLL dergilerim evden tasindigimda annem tarafindan yanlislikla atildi. Yillardir toplamaya calisiyorum tekrardan. Tam takim ROLL dergisine talibim, ancak İstanbul'a gelmem mumkun degil. Ankara'ya yollamaniz mumkun mu?

  • Tam takım ROLL dergilerine talibim. Elinizde mevcut mu öğrenmek istiyorum. Ankar'ya kargo mümkünse harika olur ama değilse ulaşmaya çalışacağım. İletişim için telefon numarası almam mümkün mü?

  • dergiler yakında beyoğlu sahaflarına düşer. talebi olanlar bu sayfayı takipte kalsın. hangi sahaflarda kaç liradan satıldığını yazarım. şehir dışından almak isteyenler istanbul'daki arkadaşları vasıtasıyla aldırabilir

  • her sayı var zannedilmesin.. çeşit olarak çok az sayı var.. aşağı yukarı bir+bir'den 5 sayı, roll'dan 2o sayı, expres'ten 2o sayı gibi diyebiliriz.. bu arada beyoğlu lamelif sahaf'ta satılacakmış dergiler

  • Dergileri elinizden tümüyle çıkararıp, bitirdiniz mi? Ankara'dayım, almaya gelemedim. Geldiğimde sizi bulabilir miyim, hâlâ orada mısınız?

Yorum yazın