İstanbul Tvsaire

'Meydan' savaşının son mağduru Ortaköy

Yazan: Gizem Dörtler-Alican Barlas

Ortaköy esnafına göre El Sanatları Pazarı'nın yıkılmasının nedeni, Büyükşehir Belediyesi'nin AKP'li olmayan ilçe belediyeleriyle rekabeti.

HaberVs, 23 Mart Cumartesi sabaha karşı yıkılan Beşiktaş Ortaköy El Sanatları Pazarı esnafıyla görüştü.

1986'dan beri Ortaköy meydanında faaliyet gösteren ve el sanatlarının satışa sunulduğu pazarın ahşap sundurmaları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) zabıtası tarafından sabah saat 4 sularında yıkılmıştı. HaberVs'nin konu hakkındaki sorusunu cevaplamayan İBB daha önce yaptığı basın açıklamasında, Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 7. maddesi uyarınca meydanların kendi denetiminde olduğunu, Beşiktaş Belediyesi'nin bu alanda söz sahibi olmadığını ve söz konusu sundurmaların “kaçak” olduğunu dile getirmişti. Yaklaşık üç yıl önce yapılan, pazarda 'çatı' işlevi gören sundurmaların neden şimdi yıkıldığı sorusu ise cevapsız kaldı.

Sundurmaların kaçak olduğu iddiasına cevap vermektan kaçınan Beşiktaş Belediyesi ise, halkın mağdur edilmemesi gerektiğini ve Ortaköy esnafına her türlü lojistik desteği vermeye devam edeceklerini belirtiyor.

Pazarlarını örten sundurma, önceden haber vermeden yıkılan Ortaköy esnafı ise endişeli. HaberVs'nin görüşünü aldığı esnaf ve Ortaköylüler, yıkımı siyasi çekişmeye bağlıyor. Genel kanı,  AKP’li Büyükşehir Belediyesi ile CHP’li Beşiktaş Belediyesi arasındaki rekabetin kendilerini mağdur ettiği yönünde.

Ortaköy, Büyükşehir Belediyesi ile CHP'li ilçe belediyelerinin, özellikle semt meydanlarının düzenlenmesi konusunda  yaşadığı çekişmenin son mağduru oldu.

Yorum yazın